Snabbköpsstart i Träkvista

Snabbköpsstart i Träkvista

Träkvista torg får 1967 den affärsfastighet som står där än idag. Först nu, 50 år senare, är planer för en omgestaltning av torget på gång.

I den då nya affärsfastigheten inryms en kiosk med korvbar, tandläkarmottagning, en ännu uthyrd lokal, en postanstalt och Konsums ”stora” snabbköp.

”Den 8 juni klockan 10 öppnar Konsum sitt nya stora snabbköp vid Träkvista torg”, skriver MN. Ekerö kommuns byggnadsnämnd tycker att den L-formade affärsfastigheten är ett ”arkitektoniskt lyckat grepp”, då man ogärna vill ha ”mastodonthus” uppförda i villastaden Träkvista.

Den kombinerade kiosk- och korvbaren ska drivas av köpman Karl Gustav Norén, som i många år har haft den lilla tidnings- och tobakskiosken vid torget. Kommersen har gått så bra de senaste åren att han nu vågar satsa på en betydligt större lokal.

I en annons kan man också läsa att ”Noréns kiosk flyttar inom kort in i stora affärshuset vid Träkvista torg. Betydligt utökat sortiment, bland annat varm och grillad korv, cheeseburgare, hamburgare, köttbullar, mos och pommes frites, buljong, våfflor med mera. Gamla och nya kunder hälsas välkomna”.

I tidningen välkomnas det även till ett annat arrangemang. I det här fallet är det polisen som håller i en hittegodsauktion. Här kommer man att kunna handla ihop till en riktig båtsemester då bland annat en motorbåt, diverse fiskredskap, bensindunkar, gasolkök, ett tält, ett båtkapell och ett par åror nämligen är till salu. Och för den som vill hålla skäggstubben i trim, finns en batteridriven rakapparat att fynda.

EWA LINNROS

Läs också