Socialhuset utrustat men ny fasad och port

Socialhuset utrustat men ny fasad och port

Även socialhuset är under upprustning, där bland annat den nya entré har fått marmordetaljer och fasad samt port blir nu också utbytta.

Till entrén till socialhuset har man tidigare använt skyddspaneler, det vill säga paneler som skyddar från regn, snö etcetera.

– Dessa paneler plockas nu bort för att klä in entrén med det ytskikt vi har planerat för. En ny entrédörr har beställts på grund av att entreprenaden fick fel dimension på befintlig port. Den nybeställda porten läggs på entreprenadens kostnad och belastar inte kommunens ekonomi. Den nya receptionen har renoverats och har som kommunhusets reception bland annat marmor- och trädetaljer för att skapa en fin och trivsam besöksmiljö för våra medborgare. Därutöver har vi nya besöksrum, ny hiss, ny entré via ramp och uppgraderade nya kontor intill, säger Rusmir Redzepagic, fastighetsförvaltare, fastighetskontoret.

annons

Hissen i huset har byggts om trots att den var relativt ny. 

– Hissen var aldrig färdigställd eftersom byggfirman som utförde arbetet gick i konkurs och ingen annan entreprenad ville fortsätta jobbet med befintlig hiss och ge garantier för arbetet på denna. Därför beställde vi en ny hiss, eftersom vi inte kunde ha en icke fungerande hiss, förklarar Rusmir Redzepagic.

Ombyggnaden av hissen har kostat 697 313 kronor. Kostnaden för socialhusets ombyggnadsprojekt ligger på 9 607 133 kronor per september 2017.

Socialhuset under investeringsåren 2014 till 2016 fått renoveringar av entré, fönster, markiser, gårdsbelysning med mera och hade en budget på 4,5 miljoner kronor och ett utfall på 3,6 miljoner kronor.

EWA LINNROS

Läs också