Sommargympa i gräset

Sommargympa i gräset

En chans att röra på sig och samtidigt få vind i håret – som en upprepning av förra årets succé med mellan 40 och 50 deltagare, bjuder Friskis och svettis på utegympa i Ekebyhovsparken under hela sommaren.

Varje söndag klockan 16, med start den 11 juni, finns det möjlighet för alla mälaröbor att träna klassisk gympa på gräsmattan utanför Ekebyhovs slott. Förra året var det uppehåll i ett par veckor mitt i sommaren, men i år turas öarnas ledare om att hålla i passen ända fram till den 13 augusti utan avbrott.

– Det blir en väldigt lättillgänglig träning eftersom man är utomhus och man kan hoppa i och ur om man har barn med sig till exempel, berättar Hanna Bata, Friskis och svettis Mälaröarna.

Hon berättar att lokalföreningen på Mälaröarna är glada att kunna erbjuda den avgiftsfria utomhusträningen som blivit en tradition i många kommuner under de senaste 30 åren.

– Vi når många av dem som inte ens visste att vi fanns här ute och kanske inte skulle träna annars. Ibland ser vi någon som går förbi i periferin och tittar nyfiket. Nästa gång kan det hända att de är med.

Entimmespassen kommer innehålla klassiska gympaövningar, med smakprov från alla de klasser som hålls under terminerna i kommunen.

– Många pratar sig varma om upplevelse av att träna utomhus och direkt i gräset. Passen är också gjorda så att alla ska kunna vara med. Är det första gången kan man ta det lite lugnare, men även den som är vältränad kan få en ordentlig utmaning.

LO BÄCKLINDER

Läs också