Sommarteater för barn

Sommarteater för barn

Under sommaren kommer Ölsta Folkets hus och park att fortsätta sin tradition med att erbjuda teaterupplevelser utöver det vanliga till barnfamiljer och den som har barnasinnet i behåll. I år blir det ”Höna-Pöna”, prova-på-cirkus och pantomimteater.

– Vi har bokat tre föreställningar i sommar och under hösten kommer det att bli ännu fler, berättar Brita Cronvall som är med i folkparksföreningens barnteatergrupp.

Den första föreställningen äger rum den 13 juli. ”Besser och Wisser vet bättre” heter Pantomimteaterns slapsticksföreställning som riktar sig till åldrarna 3 till 103 år. Den 26 juli blir det cirkusföreställning med Cirkus Cirkör som har både akrobater och jonglörer på plats. Efter föreställningen får publiken prova jonglering, gå på lina och testa akrobatik.

Sommarsäsongens sista föreställning är den 10 augusti och då möter publiken TV-kända Eva Funck och hennes ”Höna-Pöna” i en interaktiv och färgstark förställning.

Tills vidare används dansbanans scen i folkparken, där alla får plats under tak, men en nybyggd scen kommer att få tak framöver och då kommer föreställningarna att hållas där istället.

– Vi har en fantastisk park, en sovande skönhet som har renoverats varsamt för att bevara den gamla folkparkskaraktären. Det är roligt att så många som möjligt får chansen att se den magiska platsen, säger Brita Cronvall.

LO BÄCKLINDER

Läs också