Spännande allsvenskasegling

Spännande allsvenskasegling

Första helgen i juni kördes andra omgången av Allsvenskan i segling i Jungfrusund, arrangerat av Ekerö båtklubb.

Det är tredje gången som Ekerö båtklubb står som arrangör av en allsvensk omgång.

– Vi har verkligen haft mycket glädje av arrangemanget, även om det inte gick så bra när vi själva var med och seglade för två år sedan. Då bestämde vi att satsa på att vara arrangör istället, berättar Jan Björnsjö som var projektledare för helgen och fortsätter:

  I en ideell förening gäller det att göra kul saker som engagerar folk och det gör verkligen allsvenskan. Vårt långsiktiga mål är att komma tillbaka som deltagare. Bland annat tack vare intäkterna från allsvenskan har vi kunnat skaffa en egen J/70. Tidigare har vi haft för få ungdomar men nu har vi dragit igång en ungdoms- och en tjejsatsning, så båten är igång tre till fyra kvällar i vecka. Förhoppningsvis är vi snart tillbaka i allsvenskan.

Det bjöds på spännande tävlingar i väldigt lätta vindar när tävlingarna drog igång i Jungfrusund. Det var först under sen eftermiddag som seglingarna kunde genomföras. Planen var 15 race per besättning under tre dagar, men det blev bara tio race per besättning.

KSSS vann andra omgången i allsvenskan och övertog även förstaplatsen totalt i Allsvenskan i segling från Cape Crowe Yacht Club som slutade femma på Ekerö.

  Foto: Daniel Stenholm

Läs också