Start för multiträningsgrupper

Start för multiträningsgrupper

Ekerö IK inför ett nytt sätt att träna på och startar upp multiträningsgrupper.

Multisporten är ett sätt att få prova på flera idrotter.

– Vi kommer att ta in multiträningsgrupper för lite yngre deltagare och då har vi siktat in oss på att starta med dem som är födda 2011 och 2012, berättar Johanna Eriksson, kommunikationsansvarig i Ekerö IK.

I multiträningen ingår de sju sporter som finns inom föreningen, det vill säga fotboll, ishockey, innebandy, armbrytning, bågskytte, badminton och bordtennis. Utöver dessa sporter kommer även golf att ingå.

– Att som golfklubb ta det här klivet och öppna upp för ett samarbete med oss är fantastiskt. Vi ser fram emot flera samarbeten med andra föreningar, säger Johanna Eriksson.

Upplägget kommer att vara säsongsbetonat, vilket innebär vinteridrotter på vintern och sommarsporter på sommaren.

  Den här träningen är en gång i veckan och går på rullande schema, vilket innebär att man har fyra sporter per säsong men i samma träningsgrupp. På så sätt följs man åt, förklarar Johanna Eriksson.

Det är inte bara barnen man vill locka utan även tränare.

– Som tränare behöver man inte kunna utöva alla de här åtta idrotterna. Vi har instruktörer på plats som kommer att underlätta och visa ledarna vad de ska göra för att stötta i träningen.

Förhoppningen är att man ska kunna komma igång i april.

– Vi hoppas att vi får många personer som anmäler sig och tycker att det här verkar vara ett bra och positivt sätt att prova på. Det går i riktningen att vi ska få flera barn och ungdomar att hålla på med flera idrotter under en längre tid. Det är också en riktlinje som vi har från Riksidrottsförbundet, säger Johanna Eriksson.

EWA LINNROS

Läs också