Stenhamra tennisklubbs medlemsantal ökar successivt

Stenhamra tennisklubbs medlemsantal ökar successivt

Tennisens dag arrangerades av Stenhamra tennisklubb lördagen den 26 maj i strålande väder. Många yngre och äldre tennissugna samlades på utebanorna vid Uppgårdsskolan. 

– Stämningen var på topp. Såväl tennistävlingarna med minitennisturnering, serve-lasertävlingar, matcher med mera var populära och uppskattade, liksom fikat och korvgrillningen, berättar Mikael Nork, Stenhamra tennisklubb.

Stenhamra tennisklubb bildades 1974. I dagsläget har klubben cirka 50 medlemmar. Medlemsantalet ökar successivt och de bygger sakta men säkert upp klubben. Planen för hösten är att starta en ny juniorgrupp och likaså till kommande vår.

I sommar ordnar klubben tre tennisläger för mer eller mindre erfarna spelare.

– Det är fokus på juniorverksamheten med sex grupper en timme i veckan. Men vi välkomnar alla tennisintresserade till utebanorna under hela sommaren och även hösten, säger Mikael Nork.

På vintern mellan slutet av oktober och slutet av mars, spelar klubbmedlemmarna i Stenhamraskolans idrottshall.

– Hallen är den enda i området kring Stenhamra som är stor nog för tennisspel och även om golvet inte är specifikt anpassat för tennis, så är det en ganska bra lösning under vintersäsongen, berättar Mikael Nork.          

Läs också