Stipendieutdelning till skolan

Stipendieutdelning till skolan

Kommunstyrelsen delar årligen ut fem stipendier på 10 000 kronor för att främja kompetensutveckling bland kommunens personal. På kommunfullmäktige den 12 december delades årets stipendier ut.

Två stipendier tillfaller skolan för kompetensutveckling. Årets stipendiater blev Lena Steenhouwer, Tappströmsskolan och Åsa Lindgren, Träkvista skola.

Annons

Motiveringen, Lena Steenhouwer:

”Sökt för att gå kökschefsutbildning och på så sätt få helhetssyn på personalfrågor, ledarskap, hygien med mera, framförallt få nöjda matgäster. Detta svarar upp mot flera delmål för matproduktion och förvaltningen som exempelvis kemikaliereducerad förskola/skola, minskat matsvinn samt förankring av systematiskt arbetsmiljöarbete.”

Lena Steenhouwer kommer att gå en utbildning på Restaurangakademin.

– Det är allt möjligt som jag kommer at få gå igenom där och försöka få Ekerö kommun att bli mer miljösmart. Vi ska satsa på matsvinnet och jag tror vi att kan hämta in massor med pengar där, för det går sjukt mycket pengar i ”grishinken” som vi kallar den, sa Lena Steenhouwer.

Motivering Åsa Lindgren:

”Sökt för att utveckla Singaporematte på framförallt Träkvista skola, vi vill ständigt utveckla och bredda vår förmåga att undervisa för att bibehålla vår plats bland de tio bästa skolkommunerna i Sverige. Detta är en spännande utbildningsmodell som eventuellt skulle passa bra på Ekerö och skulle kunna stärka vår förmåga att erbjuda en högkvalitativ matematikundervisning”.

– Singapore är alltid toppnationen i Pisa- och Tims-undersökningarna och pedagogerna vägleder barnen hur man kan tänka matematik och pratar samtidigt med elevgruppen, sa Åsa Lindgren. Hon tog hjälp av rektor Lena Heetveld, och demonstrerade ett räkneproblem och hur det kan lösas med Singaporematte.

Ett stipendium går till förskolan men i år hade ingen ansökan inkommit. De övriga två stipendierna går till omsorg och övriga verksamheter, men båda ansökningarna i år avslogs. Inom omsorg för att ”Kostnaderna för utbildning vårdhund samt en kundkoja har redan blivit beviljad genom Årets idémakare.” Inom övriga verksamheter för att ”Då ökningen av neuropsykiatriska diagnoser ökar och vi ska möta dessa personer på ett professionellt sätt bör det ligga inom enhetens ordinarie kompetensutveckling varför ansökan avslås.”

EWA LINNROS

Läs också