Svängig jazz på slottet

Svängig jazz på slottet

Den 6 oktober spelar jazzgruppen Egba sina svängiga rytmer på Ekebyhovs slott. Då blandas akustisk jazz-rock med bland annat pop, ballader, egna låtar och standards.

När Jazz på Mälaröarna i samverkan med Ekebyhovs slotts konferensverksamhet, Studieförbundet vuxenskolan och Ekerö kultur- och fritidsnämnd arrangerar höstens första konsert är det jazzgruppen Egba som står på scen – ett band som snart fyller 50 år. Gruppen bildades 1971 av trumpetaren Ulf Adåker och var på den tiden nyskapande inom sin genre. Under 70-talet turnerade de flitigt med 150 spelningar per år bland annat på Kuba och på Montreuxfestivalen. De har släppt elva album, det senaste 2010 i samband med bandets 40-årsjubileum.
Nuvarande banduppsättning består förutom Ulf Adåker av Anders Ekholm på saxofon, Stefan Blomquist på piano, Matts Alsberg på bas, Åke Eriksson på trummor och Rafael Sida på percussion. Ett namnkunnigt gäng som spelat med många av landets största artister. Tidigare har bland annat såväl ABBA-saxofonisten Ulf Andersson som Ahmadu Jah, som spelat med både ABBA och Bob Marley, varit med i gruppen.

Två biljetter till evenemanget lottas ut i tidningens radioprogram God kväll Mälaröarna 5 oktober.

LO BÄCKLINDER

Läs också