”Tappen” blev skol-DM-mästare i Futsal

”Tappen” blev skol-DM-mästare i Futsal

Tappströmsskolan lyckades infria sin målsättning och bli skol-DM mästare 2018 i inomhusfotboll. 

Efter en lång resa som inleddes redan i höstas är det nu klart att Tappströmsskolan lyckats med det inget annat Mälarölag lyckats med tidigare, att vinna skol-DM i inomhusfotboll eller Futsal, som det heter. 

– För oss har det varit självklart sedan vi drog igång, vi har följt vårt motto som är att sikta högst och våga tro på det vilket vi gjort med bravur, säger Malek Benbouzid, lagets tränare.

Laget som består av åttondeklassare på Tappströmsskolan, har vunnit samtliga sju spelade matcher under säsongen med siffrorna 2-1, 1-0, 2-1, 2-1 , 4-0 ,2-1 och slutligen 2-0, vilket tyder på att de släpper in väldigt lite mål. 

– Vi har knappt kännt av någon nervositet då vi varit så säkra på vår spelidé. Vi har styrt matchbilden och fått matcherna precis dit vi velat. Därför har det räckt med uddamålssegrar, förutom mot ett av finallagen som vi besegrade med klara 4-0, där vi verkligen spelade som bäst mot det bästa motståndet, säger Arvid Nilsson som spelar i laget. 

Nu går målsättningarna vidare och till hösten väntar SM för Tappen där målsättningen är ”glasklar”. 

– Vi går för seger helt klart, vi är så trygga och säkra på vår spelidé så vi kommer inte ändra någonting i SM, säger Malek Benbouzid. 

Det som skiljer SM från skol-DM är att resorna kan bli längre. 

– Vi skulle kunna möta lag från exempelvis Umeå eller Malmö.  

Det ser vi bara som positivt, då får vi mer tid med varandra och ha riktigt roligt  mellan matcherna, vilket också har varit en nyckel till framgång. Nu ska dock grabbarna få njuta och Tappströmsskolan kommer att uppmärksamma grabbarna när skolgården invigs den 25 april, berättar Malek Benbouzid.

EWA LINNROS

Läs också