Tappen till final i fotbolls-DM

Tappen till final i fotbolls-DM

Tappströmskolans fotbollskillar har haft en lysande säsong. Med segrar i alla spelade matcher, blir det både semifinal och final i skol-DM i inomhusfotboll.

Spelarna i Tappströmskolans fotbollslag går i årskurs 8 och tränas av Malek Benbouzid, som arbetar på skolan.

– Det har varit en ganska lång resa. Vi har spelat två gruppspel och faktiskt lyckats att gå helt rent med sex segrar. Det är otroligt bra med tanke på att vi inte har gått vidare föregående år, säger Malek som även varit tränare i AIK en period.

Vad är det som gjort att det fungerat så bra den här säsongen?

– Det är många faktorer. Framförallt är killarna grymma på att lyssna och ta in instruktioner. Vi har lagt upp en taktik som alla har köpt till hundra procent.

Vad innebär den?

– Det är en ganska defensiv taktik där vi står på rätt sida och kontrar.  det har resulterat i att vi har bara släppt in fyra mål på sex matcher. Det är väldigt unikt i inomhusfotboll eftersom det är ett snabbare spel och mera målchanser, förklarar Malek.

När vi träffas är även tre av spelarna med, det är Jasmin Huskovic som spelat fotboll i cirka fem år, Manfred Parszyk som spelat sedan han var fem år och Arvid Nilsson som också han började med fotboll i femårsåldern. De är alla överrens om att 03-orna är en riktigt bra årgång inom fotbollen. Hur hinner de med skolarbetet parallellt med fotbollen?

– Fotbollen är första prio, men det blir läxläsning vid tretiden och träning vid sju, säger Manfred. Arvid tycker att kombinationen fungerar bra.

– Sedan vi började spela i skol-DM har det blivit lättare med skolan och att komma igång med pluggandet. Det har blivit roligare med skolan, säger Arvid och Malek lägger till:

– Vi har sett på killarnas studieresultat att det blivit bättre. I och med att de har så mycket att se fram emot, har det kunnat vara en morot för dem. Vi kan vara borta en hel skoldag, därför behöver de kompensera det. Lärarna är också positiva och jag vill framförallt hylla Jennifer Lärking som låter oss gå iväg på träning.

På finaldagen den 12 april möter de två lag från två fotbollskolor från Aspudden.

– Det kan bli tufft. Vi möter också Kista som vi slog senast i gruppspelet med 4-0. Det ser lovande ut och vi har sagt att vi har vunnit skol-DM redan innan vi började, säger Malek.

En ordentligt hejarklack hade de gärna sett på plats, men det är inte helt givet.

– När vi hade skol-DM i bollhallen nu senast, fick vi inte direkt någon hejarklack. Det är under skoltid, men jag tycker att de borde släppa skoleleverna så att de kunde komma, säger Jasmin.

– Finaldagen äger rum i Liljeholmshallarna och är det några mälaröbor som är sugna att titta, är det bara att komma, fyller Malek i.

EWA LINNROS

Läs också