Till final i Allsvenskan

Till final i Allsvenskan

Den 5 maj anordnade Färingsö Ridsällskap (FRIS) en regional omgång i dressyrallsvenskan. När tävlingen var över stod det klart att de själva gått vidare till final.

Det var den andra omgången av Allsvenskan i dressyr division 2 som Färingsö ridsällskap arrangerade på Sjövillans gård i Kumla på Färingsö. Klubben, som startade redan 1976, har varit ”hemlös” sedan 2010 och bara kunnat anordna några få klubbtävlingar, så detta blir den första större tävlingen på lång tid.

– Det var otroligt roligt att det gick så bra och att Sjövillan är en så bra anläggning som fungerar utmärkt för tävling. Det har varit otroligt mycket jobb med att förbereda tävlingen, men vi är nöjda med hur det gick, säger Margareta Liljeberg, FRIS.

Åtta lag kämpade om segern i denna omgång och segrande lag var Stäketryttarnas hästsportförening. Tvåa blev Stora Wäsby fältrittklubb och FRIS kom på sjätte plats och gick därmed till final.

FRIS lag bestod av Therese Ramirez Soto, Ghita Halling Wiberg och Frida Rudeberg. Individuellt placerad i lagklassen blev FRIS-ekipaget Frida Rudeberg med en tredje placering.

Finalen äger rum den 27 maj hos Stäketryttarnas hästsportförening i Kungsängen.

LO BÄCKLINDER

Läs också