Tillslag och bränder

Tillslag och bränder

Ett lyckat tillslag, några dramatiska bränder och en hel del stölder – polisen från lokalpolisområde Vällingby har haft många anledningar att besöka Mälaröarna under de senaste veckorna.

Den 20 maj hade en polispatrull som befann sig i Stenhamra tur.

– De såg att två personer började springa när de fick syn på polisbilen och följde då efter. En av personerna kunde gripas, vilket ledde till att de kunde göra ett stort narkotikatillslag, berättar Anna Freij, nytillträdd kommunpolis med ansvar för Ekerö kommun.

Flera trafikinsatser har gjorts under den senaste perioden och bland annat genomfördes en vid Orangeriet på Lovön den 7 maj. Dock klarade alla stoppade trafikanter sig utan anmärkning den gången. Den 10 maj däremot stoppade polisen sju bilister som bötfälldes, vissa för bussfilsåkning och andra för att de pratade i mobiltelefon.

– Det kan vara bra att veta att det är väldigt lätt att se om någon pratar i mobiltelefonen om man har en trafikkontroll och står och tittar. Det gör att vi kan stoppa de bilister som inte följer reglerna.

På Adelsö tog polisen också en rattfyllerist den 11 maj.

Den 7 maj inträffade en tragisk, familjerelaterad händelse på Ekerö när en person gick emellan när en familjemedlem brukade våld mot en annan. Personen som gick emellan skadades svårt. Polisen kommenterar endast genom att säga att ärendet är under utredning.

Under senaste tvåveckorsperioden har också ett antal bildelsstölder skett på olika platser på Mälaröarna. Exklusiva bilar har blivit av med såväl rattar som andra delar i sina bilar. Dessutom har bilinbrott skett på Drottningholm och Anna Freij påpekar att man aldrig ska lämna någonting i bilen, då det lockar till sig tjuvar.

Ett par bränder har också skett.

– Den 15 maj eldade några pojkar med pinnar i Närlunda vilket spred sig och blev till en gräsbrand. Det är viktigt att tänka på att även om det inte är eldningsförbud, så kan det lätt bli en större brand än vad man hade tänkt.

Ännu värre konsekvenser blev det då en villa brann ner till grunden på Helgö den 18 maj. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

LO BÄCKLINDER

Läs också