Tjuv fastnade i bilkö

Tjuv fastnade i bilkö

En biltjuv med otur, ett ungdomsgäng som rånar och ett tillfälle för kommunens unga medborgare att träffa polisen, är några av de aktuella händelser som polisen kan berätta om.

En sedelärande historia utspelade sig i slutet av september då en biltjuv fick ångra att han valde just Mälaröarna för att utföra sitt brott.

– På morgonen den 28 september var Nockebybron avstängd i båda körfälten under en och en halv timme med anledning av att två bilar frontalkrockat. Samtidigt som kön stod stilla passade en person på att stjäla en bil på Ekerö och körde mot Brommahållet, jagad av bilägaren. Tjuven fastnade i köerna och försökte då köra in vid Kärsön och lämna ifrån sig bilen. En hundpatrull kom till platsen och lyckades spåra upp tjuven som greps, berättar Samuel Sjöö, kommunpolis.

Annons

Han passar även på att uppmana till försiktighet för de kollektivtrafikresenärer som passerar Brommaplan antingen på väg ut till Mälaröarna eller in mot stan, då det finns en risk att bli rånad.

– Det är ett gäng som rör sig i hela Brommaområdet och har utfört många rån. Bland annat har de tagit mopeder och jackor. Vi har bra koll på dem och jobbar hårt mot just det här gänget, men det är ändå bra att vara försiktig, menar han.

En stor del av polisens arbete är också förebyggande och ett av deras återkommande sätt att grundlägga goda relationer till kommunens yngre medborgare, är att delta i de så kallade ”Sexårsdagarna”.

– De äger rum under två dagar i denna vecka och det är vi tillsammans med räddningstjänsten och ambulansen som möter kommunens sexåringar. De ska till exempel få se hur viktigt det är med reflexer för att synas i mörkret.

LO BÄCKLINDER

Läs också