Toppenprestation av Claes

Toppenprestation av Claes

Bland det tjugotal mälaröbor som tog sig runt i årets Vasaloppsspår var det en som utmärkte sig lite extra. Claes Steimert från Mälarö SOK kom i mål på 05.01.12 och placerade sig på plats 261.

– Det kändes bra i början och jag låg i den stora tätklungan ungefär på mellan plats 150 och 170. Men efter tre mil kände jag att jag började bli trött och var tvungen att dra ner på tempot för att ladda om och orka hela vägen, berättar Claes Steimert dagen efter det 94:e loppet.

Han är tillbaka till jobbet som brandman i Solna, men har fått ta det lite lugnt med fysträningen då kroppen är mörbultad efter gårdagens långlopp. Med målet att placera sig bland de 150 bästa är dock Claes inte helt nöjd med den uppnådda placeringen på plats 261.

– Men jag är nöjd med min prestation och att jag inte tappade allt. Som tur är får jag en ny chans nästa år, konstaterar han.

Sammanlagt hade Mälarö SOK ett 30-tal anmälda åkare och av dessa genomförde ungefär ett tjugotal loppet. Hur många som åkt i andra klubbars namn är inte känt. Preliminärt var det sammanlagt

15 043 åkare som kom till start, vilket var det högsta antalet startande sedan 2010. Vann hela loppet gjorde Norrmannen Andreas Nygaard på 4.24.36. Han spurtade till seger före svenske överraskningen Bob Impola i herrklassen. Svenska Lina Korsgren vann till slut damklassen på 4.41.50, nästan fem minuter före Astrid Öyre Slind.

Förstapriset är en kyss, en krans, en trofé och 94 000 kronor för både damer och herrar. Herrsegraren får även kranskullornas hederspris. Förstapriset höjs numera med 1 000 kronor varje år. Vid det 95:e Vasaloppet 2019 blir förstapriset således 95 000 kronor.

LO BÄCKLINDER

Läs också