Träbollen jubilerade

Träbollen jubilerade

Första helgen i februari rullades den stora, gröna mattan ut över isen i Allhallen i Skå för 25:e gången i ordningen. Sen följde två dygn fyllda av mer än 150 fotbollsmatcher.

– Det gick utomordentligt bra och trots snösmockan som kom i helgen, så lyckades alla lag utom något enstaka, att ta sig hit, berättar Robert Svensk, ordförande i Skå IK:s fotbollssektion.

Under 48 intensiva timmar var den den stora fotbollsmattan utrullad i ishallen och gav plats för 71 lag bestående av 1 100 fotbollspelande tjejer och killar från hela Stockholmsområdet, som spelade cirka 156 matcher dygnet runt. Från fredag kväll till söndag kväll följdes spelschemat med mindre än sammanlagt fem minuters försening och allt avslutades med att alla deltagare fick medalj.

– Det här är en unik turnering eftersom vi spelar i en ishall och kör dygnet runt. Det gör att många lag återkommer år efter år, säger Robert Svensk.

Han berättar också att i år har tre lokala ungdomar som startat UF-företaget ”FBP” som satsat på att arrangera idrottsturneringar, skött stora delar av arrangemanget, med hjälp av honom själv, föräldrar och andra aktiva.

– Det är roligt att gynna ungdomar som har ett stort driv och de testade redan förra året, så jag visste vad de gick för. De har verkligen gjort det här med bravur, säger han.

LO BÄCKLINDER

Läs också