Unga skapade föreställning

Unga skapade föreställning

Under nära ett halvår har fritidseleverna i kommunen arbetat med att skapa en kreativ föreställning på temat ”Alla för alla”. Den 19 maj fick allmänheten njuta av resultatet i Erskinesalen.

Det var nyskriven sång, musik och konst på väggarna i Erskinesalen när de 45 barnen i årskurs 4 till 6, från kommunens tre fritidsverksamheter höll i vernissage och spelade upp sin föreställning. Först gjorde de ett framträdande för sig själva och sina kompisar. Ett par timmar senare öppnades dörrarna till salen på vid gavel och föräldrar, andra anhöriga och allmänheten strömmade in.

– Vi började jobba med temat ”Alla för alla” redan innan jul. Vi valde det för att det sammanfattar det vi strävar efter i verksamheten, att alla ska få vara med och känna gemenskap, berättar Anna Martinsson, Fritidsgårdarna Ekerö, som varit projektledare för arbetet.

Sedan dess har en stor del av den dagliga verksamheten varit inriktad på att beröra temat, åtminstone när det gäller de kreativa aktiviteterna som sång- och musikproduktion samt pyssel och konstnärligt skapande. Ett hundratal barn har varit delaktiga i att bidra till ”Alla för alla”.

– Barnen har tyckt att det har varit roligt att jobba med det här och det har varit utvecklande för dem att jobba mot ett konkret mål. Men det har även varit mycket som har varit väldigt kul i stunden, berättar Anna Martinsson.

 

LO BÄCKLINDER

Läs också