Välbesökt miljödag i Stenhamra

Välbesökt miljödag i Stenhamra

Den 30 mars genomfördes Mälarö miljödag i Stenhamra församlingsgård. Redan är man igång med att smida planer för nästa år.

Det var andra året som Färingsö församling anordnade denna heldag med föreläsningar, utställningar och prova-på-aktiviteter och liksom förra året var det välbesökt. Runt 150 personer besökte församlingsgården under dagen och kunde bland annat höra föredrag av den välbekanta odlingsgurun Johannes ”Farbror Grön” Wätterbäck och många andra.

I utställningslokalen kunde man lära sig mer om vindkraft och bioreningsverk, träffa Sånga Säby hotell- och konferensanläggning, lokala ornitologer och biodlare samt prata miljö och gravskötsel med kyrkogårdsförvaltningen. En hel del besökare passade också på att ställa sina frågor om elbilar och elcyklar samt även åka en ”eltur”. 
– Det känns fantastiskt att intresset för miljö och hållbarhet är så stort här på Mälaröarna, säger Joakim Jonsson, kommunikatör i Färingsö församling och fortsätter:

– Miljöarbete börjar med dig och mig. Här, där vi står. Vår förhoppning med miljödagen är både att inspirera med nya lärdomar för att vi alla ska bli miljösmartare, men också att vi ska mötas, prata, byta idéer och hjälpa varandra. Nu jobbar vi tillsammans framåt med den kunskap vi fått från miljödagen och börjar planera för en minst lika bra Mälarö miljödag 2020.

Läs också