Variationsrik konst i Jungfrusund

Variationsrik konst i Jungfrusund

Galleri Jungfrusunds första utställning för säsongen bjuder på verk av Ester Rayzer och Jemima Brolin. Därefter ställer Ekerökonstnärinnan Lena Hellström Sparring ut.

Ester Raymer är en abstrakt expressionistisk konstnär som bor och arbetar i Los Angeles. Hon är mest känd för sin ”Action style”, konst fylld av rörelse, textur och kulör. Hennes konstverk tar betraktaren till en fantasifull värld. Ester Raymer arbetar med olja, flytande akryl och ”art resin”. Hon inspireras mest av naturen och skapar konst som gör henne euforisk och fri.

Ester Raymer ställer ut tillsammans med 18-åriga Jemima Brolin. Jemima Brolin är en ung svensk konstnär som fångar och berör med sina råa realistiska avbildningar av människokroppen i olja och akryl. Hennes konst kan både vara fridfullt vackra och ibland provocerande då de utforskar teman som tro, moral och livets konsekvenser. 

Trots sina unga 18 år och att detta är hennes fjärde vernissage har hon redan gjort sig ett namn för sig med sina unika uttryckssätt. Jemima är uppvuxen i Sverige (Västerås och Sigtuna) men har även rest mycket i Asien då hon bott 8 år i Bangkok.Utställning pågår till den 16 september.

Men redan den 24 augusti hängs nästa utställning upp, signerad Lena Hellström Sparring.

Hon har arbetat sedan slutet av 70-talet som art director, grafisk formgivare och illustratör. Parallellt med detta har hon målat och haft utställningar. Utställningen på Jungfrusunds galleri pågår till den 2 september.

EWA LINNROS

Läs också