Växande veteranlopp

Växande veteranlopp

I slutet av juni fylldes vägarna runt Adelsö för femte gången i ordningen av allehanda gamla fordon när veteranloppet ”Adelsö runt” ägde rum. Uppskattningsvis 1 000 personer kom för att titta och njuta av alla kringverksamheter.

– Det var toppenväder och det kom såväl besökare som deltagare från alla håll och kanter. Jag vet att det fanns fordon från både Norge, södra Sverige och jag tror till och med att det var någon från Finland. Bland fordonen kunde man se allt från veterancyklar till gamla lastbilar, berättar Ubbis Hasselström, vetaranloppsgeneral på arrangören Adelsö evenemang.

Från att ha lockat 70 ekipage och 400 besökare det första året som loppet anordnades, var det i år 240 betalande deltagare på cirka 180 fordon och gissningsvis 1 000 besökare, som besökt loppet och de övriga aktiviteterna som erbjöds.

– Det fanns både gratis karusell och hoppborg för barnen och där var det fullt hela tiden, helikoptern var här och man kunde flyga över ön, vi sålde fika och mat samt ett par olika utställare var också på plats.

På kvällen var det även dans som traditionen bjuder och ett par hundra personer tog sig en svängom på den gamla dansbanan vid Adelsö festplats.

– I år hade vi fått mycket hjälp av folk på ön och vi hade uppåt ett 80-tal sponsorer, varav de allra flesta är lokala företagare.

Nu laddar arrangörerna om efter det energi- och tidskrävande evenemanget, men redan nu står det klart att även nästa år kommer man att bjuda in till ett nytt veteranlopp.

– Den stora lyckan är att se alla barn som gläds åt den här dagen och lockar med sig sina föräldrar ut, säger Ubbis Hasselström.

LO BÄCKLINDER

Läs också