Vem blir ”Årets eldsjäl”?

Vem blir ”Årets eldsjäl”?

Den 6 juni blir det ett hejdundrande nationaldagsfirande i Drottningholmsparken. Som en extra bonus kommer det också för första gången under denna dag att avslöjas vem av kommunens djupt engagerade eldsjälskandidater som får ta emot utmärkelsen.

I år är det Erik Glaad, kulturföreningen Schakalen/Skå festplats, Magnus Andersson och Jakob Horn, ordförande i Skå ishockey respektive Ekerö ishockey samt Johan Holm, Träkvista sjöscoutkår som valts ut av juryn som nominerade. Erik Glaad nomineras för att ha ”skapat en samlingsplats där konserter, teater, Melodikrysset med våffelfrukost, bistro, cykelbingo och utomhusbio får ta plats och gett människor möjlighet att möta varandra”. Motiveringen för Magnus Andersson och Jakob Horns nominering handlar om deras idoga arbete för att föra samman de två hockeyföreningarna utan att prestigen står i vägen och i Johan Holms motivering nämns bland annat hans förmåga ”att se alla personer i en grupp, vilket skapar såväl trivsel som fantastisk gruppdynamik”.

Tidigare har vinnaren avslöjats under en gala i Erskinesalen i början av året, men denna gång har kommunen bestämt att dela ut priset i samband med nationaldagsfirandet i Drottningholmsparken.

– Vi ser fram emot att låta pristagaren få det utrymme den förtjänar och vad kan vara bättre än att utse Årets eldsjäl under 6 juni – en dag då många är lediga, säger projektledaren Vida Tönnesen.

Förutom ett gediget scenprogram som avslutas med en rungande konsert från Blacknuss, är dagen fylld av aktiviteter och shower.

– Både barn, ungdomar och vuxna ska vilja komma till slottsparken och det ska finnas något för alla oavsett om man är morgonpigg eller packar picknickkorgen till klockan 18, säger Vida Tönnesen.

Hon kommenterar också framtida nationaldagsfiranden.

– Vi har nu en långsiktig plan med vår samarbetspartner Drottningholms slott och hoppas att det treårsavtal vi tecknat ska generera en varaktig satsning med besökaren i fokus.

LO BÄCKLINDER

Läs också