Viltolyckorna ökar

Viltolyckorna ökar

Mycket av polisens arbete är årstidsbundet. Viltolyckor, båtmotorstölder och villainbrott är till exempel ofta återkommande bland anmälningarna under hösten.

Under senaste tiden har polisen fått in ett flertal anmälningar om båtmotorstölder. Bland annat genomfördes ett inbrott på en båtklubb på Färingsö i månadsskiftet och minst tre båtmotorer stals vid samma tidpunkt.

– Vi har också fått in en anmälan om att det stulits en vattenscooter som stod på en trailer på Munsö, i slutet av oktober, berättar kommunpolis Håkan Thor.

Annons

 

När han går igenom de anmälningar som kommit in från Mälaröarna kan han även konstatera att viltolyckorna ökat markant, särskilt när det kommer till rådjur.

– Det har varit i genomsnitt en anmäld viltolycka varje dag under de senaste två veckorna. Det är viktigt att vara extra försiktig i gryning och skymning, då djuren rör på sig som mest.

Håkan Thor berättar också att polisen ännu inte kunnat se något av den befarade ökningen av bostadsinbrott som brukar inträffa vid denna tid på året.

– Vi kan se en viss ökning på fastlandssidan, men Mälaröarna är än så länge förskonat. Om man vill motverka inbrott är dock grannsamverkan en av de metoder som funkar enligt forskningen. Vill man starta en sådan samverkan i sitt område kan man kontakta oss. Vi har en person anställd som till största delen arbetar med det området.

LO BÄCKLINDER

Läs också