Visioner från SD och V

Visioner från SD och V

De återstående partierna i kommunfullmäktige är Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet. Vänsterpartiet har en plattform, Sverige-demokraterna har ännu utformat sin.

– Vi återkommer med en officiell plattform när vi även har en egen budget på plats, som på ett bra sätt bygger ihop det till en helhet. Fram tills dess fortsätter vi att föra vår politik och det vi lovat våra väljare, säger Jimmy Fors (SD).  Den egna budgeten läggs hösten 2019.

Annons

Vänsterpartiet har en utarbetad plattform. Inledningsvis i denna står följande:

”Ekerö är en liten landsbygdskommun med stora möjligheter. Vi kan växa och bli en småstad med bibehållen landsbygdskänsla. När vi bygger bostäder måste vi bygga för alla människor med hyror som folk har råd med. I takt med att Ekerö förtätas måste trafikfrågan lösas. Vi kan inte bara gå och vänta på att stora motorvägslösningar. Lokalt behöver vi satsa på kollektivtrafiken med såväl spårbunden trafik och tätare buss- och båtturer. Vi vill värna om miljön och Ekerö ska vara en grön småstad. Vänsterpartiet är ett rättviseparti som vill bygga ett samhälle där människor bidrar efter förmåga och får efter behov. Ett starkt samhälle bygger vi från botten utan att vi lämnar någon utanför.”

EWA LINNROS

         

Läs också