VM-silver till Ulrica Seijbold

VM-silver till Ulrica Seijbold

Ännu en gång har Mälaröarnas egen armbrytardrottning Ulrica Seijbold kommit hem från ett VM med en medalj runt halsen. Denna gång var det ett silver hon lyckades erövra efter hårda matcher under tävlingarna i Ungern.

– Det var sex deltagare i min klass som är ”masterklassen” för kvinnor över 40 år. Det var en svenska till som deltog, men de övriga kom från andra länder. Det gick fantastiskt bra för mig denna gången och jag gick till final efter mycket slit, berättar Ulrica Seijbold.

Det var ett tufft motstånd som hon mötte i Budapest, men hon lyckades bryta ner både amerikanskan Nancy Hart och egyptiskan Gihan Moustafa, som hon aldrig tidigare vunnit över.

Ryskan Ruzia Gabdrakhamanova klarade hon dock inte av att besegra.

Ulrica som inte har tränat armbrytning på allvar i mer än drygt fyra år, har haft stora framgångar inom sporten ända sedan hon började tävla. Bland annat kom hon hem med både ett brons och ett silver från VM i Vilnius, Litauen 2014.

Senaste tidens stenhårda träning har nu också visat sig ge goda resultat.

– Jag har tränat ungefär fem dagar i veckan under det senaste halvåret, men inte bara armbrytning. Det har blivit en hel del crossfitbaserad träning också, vilket visade sig funka bra för mig.

Härnäst tävlar Ulrica den 4 november i Motala och därefter är den stora satsningen inför SM som äger rum i Hedemora i mars.

LO BÄCKLINDER

Läs också