Zacke tog nytt SM-guld

Zacke tog nytt SM-guld

Efter en rafflande finalmatch i SM stod det klart att stenhamrabon och rekordbrottaren Zakarias Berg hade kammat hem guldet i 87-kilosklassen.

– Efter nästan ett halvår med bara rehabträning var det extra spännande inför SM, på hemmaplan dessutom. Första matchen vann jag med 9-0, andra matchen 10-0. Semifinalen var lite tuffare, men jag vann tillslut med 4-0, berättar en nöjd och glad Zakarias Berg efter tävlingen.

Zakarias som numera tävlar för AIK brottning återger den rafflande finalmatchen mot Emil Sandahl från Bergania, Helsingborg.

– Jag visste att finalen skulle bli svår eftersom han är en duktig brottare. Jag inledde med att få honom varnad för passivitet två gånger så det blev 2-0 till mig. Sedan fick jag honom nerdömd i parterre, lyckas lyfta upp honom men han kontrade i kastet. Det blev 2-2 och han ledde på senast tagna poäng. Sedan fick han mig nerdömd i parterre, men kunde inte ta poäng. Med fem sekunder kvar av matchen lyckades jag koppla runt båda hans armar och kasta honom bakåt vilket gav mig två poäng och matchen slutade 4-3 och guldet var säkrat.

AIK Brottning tog även hem SM:s titel som bästa klubb efter tre guld, ett silver och ett brons.

LO BÄCKLINDER

Läs också