10 miljoner kronor dyrare

LSS- boendet Roshagen har fördyrats med cirka tio miljoner kronor, det är över ett år försenat och dessutom har boendet problem med täckning för mobilnät samt bekymmer med leverans av internet.

I mars månad avvisades företaget Arcer som kommunen anlitat för byggnationen av LSS-boendet Roshagen i Skärvik. Sedan dess har man fått gör om det mesta i byggnaderna då det mesta var illa utfört.

Byggnationen var budgeterad till 14 miljoner kronor, varav Arcers entreprenadsumma svarade för 11 miljoner kronor. I november 2016 var summan av nedlagda kostnader närmare 24 miljoner kronor.

Kommunen har en boende på Roshagen sedan 1 november och planering för inflyttning för övriga hyresgäster pågår. Det har visat sig att mobiltäckningen är så dålig så att boende och personal inte kunnat ringa eller ta emot samtal. Dessutom finns inte internetuppkoppling.

– Det är självklart att hyresgästerna ska kunna teckna abonnemang för att kunna ringa och använda internet. Som vilken annan hyreslägenhet som helst  kommer  varje hyresgäst svara för sitt eget abonnemang. I området är det tyvärr dålig mottagning till mobiltelefoner och Ekerö kommun installerar därför signalförstärkare till varje lägenhet, förklarar socialchef Lena Burman Johansson. Hon fortsätter:

– Gällande internet har det varit en del bekymmer med att lösa leveransen så att varje hyresgäst kan teckna eget avtal med leverantör, tanken är att varje hyresgäst svarar för sitt eget abonnemang. Kommunen tecknade avtal för fastighetsanslutning för några veckor sedan och det pågår arbete med att detta ska vara löst så snart som möjligt. Ekerö kommun har ombesörjt utförarens internetanslutning.

EWA LINNROS

Läs också