Thyra tillbaka med ny EP

Duon Thyra har i dagarna släppt EP:n “Stockholm Tennessee” som bland annat inkluderar singeln “Some people”.

Efter albumet ”Nashville songs och stories” är Thyra tillbaka med ny musik. Duon, som består av färingsöborna och äkta makarna Karin Thyr Eriksson och Göran Eriksson, har haft stora framgångar på radio med låtar som “Witchcraft” och “Why we work”. Deras alster har även spelats på countrystationer runt om i Europa och USA.

– Vi ville skriva en positiv låt, en reflektion av livet och allt vad det innebär med upp och ner, motgångar och framgångar. Har man levt tillsammans så länge som vi, i 25 år, är det oundvikligt att man inte formar varandra. Vi vågar påstå att vi gör varandra bättre och det är detta som “Some people” handlar om, säger Karin.

Historieberättandet fortsätter vara den röda tråden även på nya EP:n “Stockholm Tennessee”. Duon hämtar sin musikaliska inspiration i Nashville och fördelar därför sin tid mellan Nashville och hemmet på Färingsö. När gränsen till USA återigen öppnades tog det inte lång stund innan Karin och Göran hoppade på ett plan och åkte tillbaka till Tennessees huvudstad.

– Mycket har förändrats i Nashville. Både den förödande tornadon och pandemin har satt djupa spår, men trots det kokar staden av musik och är en aldrig sinande källa av inspiration. Väl hemma skrev vi låtarna “Some people”, “Stockholm Tennessee” och “Living Is all you know” på endast två dagar. , berättar Göran.

Nyligen skrev magasinet ”Nashville Voyager” om paret och deras musik. Thyra har även streamat guld och platina för duons tolkningar av Robyns ”Dancing on my own” och Katy Perrys ”Firework” samt den egna låten ”Since You’ve been gone”.

I sommar kan Thyra ses och höras live runt om i Sverige, bland annat spelar de i Örebro, Dalum och Lund, men även  här på hemma-

plan finns möjligheter. Under pandemin drog paret igång en konsertserie i sin trädgård på Färingsö. Till att börja med var det 50 personen som gällde på grund av restriktionerna, men sista konserten var det nästan 150 personer på plats som njöt i solen av Thyra och den hemliga gästartisten Patrik Isaksson.

Årets första Backyard session går av stapeln 19 juni.

Läs också