35 båtar deltog i Jungfrusundsregattan

35 båtar deltog i Jungfrusundsregattan

Lördagen den 25 maj gick den största seglingen på Ekerövatten under året, Jungfrusundsregattan.

Regattan arrangerades av Ekerö båtklubb. Start och mål var vid Jungfruholmarna och gick däremellan på en bana som sträckte sig bort mot Drottningholm i öster och tillbaka till Ekerö kyrka i väster.

Det bjöds på svårseglade byiga vindar där det gällde att vara uppmärksam för att hitta den starkare vinden och komma rätt i vindvriden.

Bäst för dagen seglade Peter Melander i sin Albin Express, som därmed följde upp sin seger från 2017 med ytterligare en seger. Peter är lovöbo och seglar för Stockholms segelklubb. Bästa placerade båt från hemmaklubben blev en 6:e plats med besättningen beståendes av Elin Nilsson, Mårten Blixt och Lotta Beime i en H-båt. Teamet fick också ett specialpris som bästa tjejbåt.

– Inom Ekerö båtklubb jobbar vi med att få fler tjejer till segelsporten och har bland annat en egen segelskolegrupp för tjejer. Vi hade tolv av dessa tjejer med på fyra olika båtar under regattan. Tjejpriset är ett sätt att uppmärksamma detta, kommenterade Ekerö båtklubbs ordförande Göran Thingvall.

Totalt deltog 35 båtar i regattan, vilken avslutades med aftersail och regattamiddag på Jungfruholmarna.

Foto: Helen Gerhardsson

Läs också