Kammarmusikfestival

Kammarmusikfestival

Nu är det åter dags för för Askanäs kammarmusikfestival som i dagarna tre bjuder på kammarmusik men även yoga, mindfulness och mycket mer. Bakom festivalen står Andreas Lavotha, cellist och uppväxt på Ekerö och pianisten Christopher Hästbacka.

– Förra årets festival var en succé med fyra fullsatta konserter och en väldigt glad publik, berättar Andreas Lavotha.

Nu följs detta upp med en ny festival 23 till 25 augusti i Ekerö kyrka och på Östanlid på Munsö.

– Några saker vi är extra glada för i år är bland annat att den suveräna tenoren, tillika tidigare ekeröbon Tobias Westman gästar festivalens invigningskonsert där han bjuder på en kavalkad av italienska operaarior. Vi är också mycket glada över att till finalkonserten 25 augusti få ut en flygel till Ekerö kyrka från världens kanske finaste flygeltillverkare, Fazioli. Ett sällsynt bra instrument, säger  Andreas Lavotha.

Arrangörerna är också mycket nöjda över att samarbetet  fortsätter med Östanlid som är ”en mötesplats för mänskligt växande och utveckling med en grund i yogafilosofin”.

– En nyhet där är att vi, förutom två konserter i ateljén, får möjlighet att lyssna på en öppen masterclass i kammarmusik med studenter från Södra Latins gymnasium. Vi ser oerhört mycket fram emot årets festival och att få bjuda Ekeröpubliken på kammarmusik i absolut toppklass, framförd av några av våra absoluta favoritmusiker.  

EWA LINNROS

Läs också