Rekordår för kajakverksamheten

Rekordår för kajakverksamheten

Kombinationen hemester och vackert väder har gjort att intresset för utomhusaktiviteter på hemmaplan har varit stort, vilket kajakverksamheten hos Friluftsfrämjandet på Mälaröarna märkt av.

En vanlig sommar är det cirka 150 deltagare på deras vanliga kvällsaktiviteter. Denna sommaren har det varit över 300. Dessutom har de kommit folk från hela Stockholmsregionen. Alla åldrar har deltagit, föräldrar med barn, tonåringar, unga vuxna och även äldre personer.

– Det är otroligt roligt att kunna få hjälpa människor att komma ut på vattnet, njuta av det vackra vädret och naturen, säger Monika Wedengren, som är en av kajakledarna som har skött kvällspaddlingarna.

Förutom kvällspaddlingar har föreningen flera olika turer för olika nivåer, varav alla har blivit fullbokade. Det som har begränsat deltagarantalet har varit möjligheten att hålla avstånd och tillgången på kajakledare. Alla kajakledarna engagerar sig i verksamheten ideellt, så det sker i mån av tid och möjlighet.

– Vi kan summera året som varit som väldigt speciellt på många sätt, men för oss kan man nog inte säga annat än att det varit en framgång. Vi har fått så otroligt många glada tillrop och kommentarer under våra turer och i sociala medier, säger Mats Ellström, som är grenledare för kajakverksamheten.

Förutom att summera  året återstår en hösttur, en ledarträff och sedan ska all utrustning göras iordning och alla kajaker putsas och fixas inför nästa säsong – en säsong där fler ska få möjligheten att uppleva naturen från vattenyta.

– Jag är mycket tacksam för att alla ledare ställde upp så att kajaksektionen kunde ta tillvara på detta stora intresset och se till att alla deltagarna fick en kanonsommar, avslutar lokalavdelningens ordförande Göran Lindwall.

ZAKARIAS FAUST

Läs också