Alpina framgångar

Alpina framgångar

Under helgen den 15 och 16 januari genomfördes fyra tävlingar i USM-kvalet, två störtlopp och två Super-G i Funäsdalen. Mälaröarnas alpina skidklubbs (MASK) Esther Nordberg född 2005, hade en mycket lyckad tävlingshelg där hon sopade banan med de ett år äldre åkarna.

Mälaröarnas alpina skidklubb hade i mitten av januari sju snabba U16-åkare som deltog i fartträning på Funäsberget i Funäsdalen. Träningen mjukstartades på måndagen 13 januari och avslutades på torsdagen, för att sedan sedan övergå i tävlingar under fredag till söndag. Deltagare från Mälaröarnas alpina skidklubb var Pontus Axelhed, Noel Hjalmarsson, Felix Eklöf, Esther Nordberg, Elsa Bergsgård, Lotten Wellenius och Malin Larsson. Med på lägret hade ungdomarna klubbtränaren Per Sällström.

– Esther Nordberg kom på andra plats i lördagens första störtloppstävling och vann det andra störtloppet. I söndagens Super-G fortsatte framgångarna och Esther bärgade ett brons och ett guld efter grym skidåkning, berättar Martin Axelhed, ordförande i MASK.

Veckan bjöd på fantastiskt väder och perfekta tränings- och tävlingsförhållande sånär som på sista tävlingsdagen då det blåste rejält. Men trots hård vind och tävlingsavbrott lyckades arrangören ro i hamn alla tävlingar.

– Det var en magisk vecka på många sätt där alla våra skidåkare utvecklades något enormt. Det fina med fartveckan i Funäs är att alla åkare kan ta utvecklingsstegen i sin egen takt. Det betyder att alla kan vara med och träna fart, oberoende av förkunskaper då det finns goda möjlighet och gott om tid att anpassa träningen efter allas olika förutsättningar. Nästa år hoppas vi att fler åkare från klubben är med, säger Martin Axelhed.

Läs också