Anna-Lena Björk ny kyrkoherde

Färingsö församlings nya kyrkoherde heter Anna-Lena Björk. Anna-Lena har varit tillförordnad under hösten och fortsätter nu sitt arbete som ordinarie kyrkoherde.

– På många sätt känns det som att komma hem, säger Anna-Lena. 

Anna-Lena Björk har varit präst i 20 år och kommer närmast från Sofia församling på Södermalm, där hon också bor med sin familj. I grunden är hon dock igen stadsmänniska.

– Jag är uppvuxen på landet, i ett litet samhälle i Dalsland, men har arbetat nästan hela mitt prästliv i storstaden. Jag har erfarenheter från både landsort och stadsmiljö och tycker därför att det är spännande att få jobba i en församling där mina världar möts.

Efter att ha följt Färingsö församling under en tid är hon imponerad av församlingens arbete på Färingsö. 

– Arbetet med miljöfrågor känns både rätt och relevant. Att vi syns och hörs så mycket i både filmer, radio och podd gör att vi kan möta fler människor på nya sätt. Jag är också glad att se att församlingen har en sådan bredd i sina verksamheter för både barn, unga och äldre. Det är ett tecken på att det vi gör betyder väldigt mycket för många, säger Anna-Lena och fortsätter: 

– Det är en sådan varm och fin stämning i församlingen och jag har känt mig så väl mottagen. Församlingens värdeord är gemenskap, öppenhet och närhet och det tycker jag stämmer överens med verkligheten. Självklart finns det både utmaningar och möjligheter till utveckling och det ser jag fram emot att få arbeta vidare med.

– Vi är jätteglada att Anna-Lena börjar som kyrkoherde hos oss, säger kyrkorådets ordförande Inga-Lill Zell och fortsätter:

– Vi har mött en trygg ledare i Anna-Lena och är säkra på att hon kommer att utveckla det fina arbete församlingen utför.

 Efter helgerna kommer församlingen även ha en installationsgudstjänst i närvaro av biskop Andreas Holmberg. 

Läs också