Ännu en lyckad sommarcamp för Ekerö IK

Ännu en lyckad sommarcamp för Ekerö IK

För andra året i rad anordnade Ekerö IK sommarcamp i samarbete med kommunen. Inget barn hade förtur till campen, principen ”först till kvarn” gällde, med undantag för det samarbete Ekerö IK har med socialtjänsten, som är de första att få ansöka om platser.

-– Vi vill göra skillnad. Därför växlade Ekerö IK 2018 i ett samarbete med Ekerö kommun upp med möjlighet till olika aktiviteter när skolan och fritids stänger och dessutom erbjuda relevant verksamhet som attraherar barn och unga mellan 7 och 15 år, berättar Johanna Eriksson, kommunikationsansvarig för Ekerö IK.

– I kommunens undersökning kan vi se att de något äldre barnen ser fritids som ganska trist och definitivt inget som hör sommaren till. Andra barn kanske inte har valet av fritids på grund av olika anledningar, socioekonomiska eller annan. Tanken på att ha ett läger under sommaren med de sporter Ekerö IK har, samarbeten med flera föreningar och tillsammans med våra duktiga ungdomsledare, föddes.

I år deltog totalt 67 deltagare under veckan. De fick prova på bågskytte, badminton, fotboll och innebandy under fem dagar.

– Vi hade 12 ungdomsledare på plats och detta år hade vi även med två tolkar, också de unga vuxna, för nyanlända barn som deltog under veckan. Detta samarbete med socialtjänsten är vi otroligt stolta över då vi verkligen kan säga att Ekerö IK går ett steg närmare att verkligen bli inkluderande för alla, säger Johanna Eriksson.

Campen avslutades med ett biobesök med gratis filmvisning för deltagarna och en privat sponsor bekostade festis, popcorn och en liten godispåse till alla deltagare och ledare. Ekerö IK:s sommarcamp hade också flera företagssponsorer.

– Utan kommunens bidrag och sponsorernas stöd skulle vi inte kunna genomföra campen kostnadsfritt.

Nu hoppas Ekerö IK att sommarcampen kan utvecklas och växa sig ännu större, gärna i samarbete med flera företag, föreningar och med fler idrotter under flera av sommarlovets veckor.

EWA LINNROS

Läs också