Anrik dansskola till Ekerö

1950 startade Arne och Ulla Kindahl dansskola i Vällingby. Nu, drygt 70 år senare, öppnar barnbarnen Denise och Danielle Kindahl sin andra dansskola. I februari slår portarna till Kindahls dansakademi upp i Jungfrusund.

Systrarna Denise och Danielle har letat lokal på Mälaröarna en tid utan att kunna hitta det rätta för sin verksamhet. På förskolan i Jungfrusund och på gymmet i Stenhamra har de hållit danskurser samtidigt som de letat efter optimala lokaler för sin verksamhet. När de fick möjlighet att hyra lokal i ett hus som ännu inte byggts bestämde de sig för att nappa.

– Vi har fått vara med i hela processen och kunnat anpassa lokalen helt efter vår verksamhet. Miljön här är helt fantastisk för oss, våra anställda och inte minst för våra kunder, vi kommer att kunna dansa med sjöutsikt och har fönster från golv till tak, berättar Denise.

I lokalens två salar kommer danslektioner hållas för allt från ettåringar upp till de i vuxen ålder. När man fyllt åtta år väljer man inriktning och kommer att kunna välja mellan disco, hip hop, jazz och modern dans. De kommer även att öppna upp en förberedande kurs för att kunna tävla i disco.

– Det är jättestort i Bromma och många åker från Mälaröarna till Bromma för just detta, berättar Danielle.

På söndagskvällar kommer Danielles man Tobias Bader, känd från TV4:s Let´s Dance, ha vuxenkurser som dessutom är inspirerade av programmet. Vill man inte dansa i par finns även möjlighet att dansa en och en.

– Många vuxna tänker att det är för sent att börja dansa, men vi vill uppmuntra er att våga testa och utmana er själva! Det är aldrig för sent att börja dansa, det är ju en sådan fantastisk rörelseform och man hinner inte ens tänka på att man tränar när man dansar, säger Denise.

Hon upplever att många som arbetar med dans själva drömmer om att stå på scen och har jobbet som danslärare som ett sidoprojekt.

– Så är det verkligen inte för oss, det vi brinner för är att lära människor att dansa!

Den sjätte februari går den första danslektionen av stapeln.

ELIN BISANDER

Läs också