Äppeltjuvar och polispådrag

Lördagen den 11 september kunde morgontidiga mälaröbor se ett rejält polispådrag i trakterna mellan Ekerö prästgård och Träkvista vid sjutiden. En privatperson hade sett en man med vad som såg ut som ett automatvapen som rörde sig i området kring prästgården.

Mannen hittades inte trots att man genomsökte omgivningarna. Kontakt togs också med jaktledaren för ett jaktlag som var i området, men mannen med vapnet kunde inte identifieras.     

Den 9 september beordrades en polispatrull till Ekebyhovs slott med anledning av en singelolycka med bil. En bilförare hade lagt i fel växel i sin bil och kört in i framförvarande som stod parkerad. Färden fortsatte genom en häck, in i en lyktstolpe och en flaggstång samt nedför en brant backe. Föraren fördes till sjukhus med vissa skador, men ingen annan person blev råkade illa ut vid olyckan.

En tidig morgon i början av september fick en fastighetsägare i Svartsjö oönskad påhälsning i sin trädgård Hen vaknade av en smäll utanför huset och steg upp för att undersöka saken och såg då att någon kört ner cirka 20 meter av spirea-

häcken. Bilen fick bärgas från platsen, men föraren syntes inte till och hade inte lämnat sina kontaktuppgifter.

Under samma vecka drabbades en annan bilförare av en smitningsolycka under eftermiddagsköerna på Ekerövägen vid Drottningholm. Den drabbade såg i sin backspegel hur bakomvarande förare tittade på sin passagerare i framsätet och sedan körde rakt in i fordonet. Målsägande gick då ur sitt fordon, kontrollerade skadorna och sade till den som orsakat dem att de behövde fylla i papper och skulle åka åt sidan och ordna med detta. Föraren i det andra fordonet körde då in på infartsparkeringen, gjorde en u-sväng där och lämnade sedan platsen för att köra mot trafiken i riktning därifrån.

En äppelstöld av rejäla mått skedde från en tomt i Svartsjö natten till den 9 september. Fastighetsägaren uppger att något trampat igenom häcken, gått in på tomten och stulit uppskattningsvis mellan 50 och 60 kilo äpplen av sorten Cox orange från ett träd.

Någon gång under den 5 eller 6 september har okända personer dumpat avfall på Munsö genom att öppna grinden till en djurhage där det betar nötkreatur. Där har sedan omkring två kubikmeter byggavfall bestående av plankor, betong samt flertalet sopsäckar med okänt innehåll. Hagen lämnades därefter öppen, dock hann inga djur rymma eller skadas innan tilltaget upptäcktes.

Under perioden har också en byggarbetsplats på Ekerö drabbats av inbrott genom att staketet klippts upp. Fyra uppsättningar av splitter nya dubbla däck inklusive fälg och stegringar stals från platsen.

Likaså har ett flertal katalysatorer stulits från bilar på Ekerö. Från ICA Tappström har det också kommit in anmälningar om butiksstölder, liksom från OKQ8 där två män och två kvinnor genom att samarbeta stal flera varor samt en bensindunk.

En plastjolle har stulits från Liljedalsvägen på Ekerö, en väska från en bil vid Drottningholms slott och en cykel från Björkuddsvägen. De tjuvar som försökte stjäla 21 båtbatterier och ett släp från Jungfrusunds marina blev dock avbrutna i sitt värv då de blev störda av två vittnen. Tjuvarna försvann snabbt från platsen.    

LO BÄCKLINDER

Läs också