Årets Ekeröföretag fyller 30 år

Årets Ekeröföretag fyller 30 år

Den 13 april ägde årets upplaga av kommunens näringslivsdag rum, denna gång i digital form. Deltagarna fick bland annat veta mer om kommunens nya näringslivsstrategi, ta del av en framtidsspaning och nyheten om att Rosells gym blir årets Ekeröföretag. Sist men inte minst kunde deltagarna skratta igenkännande åt Morgan Allings tips och tankar kring att handskas med besvärliga människor.

Ett drygt sextiotal deltagare kopplade upp sig och följde kommunens livesända näringslivsdag och tog del av eftermiddagens program. Ulrika Riseby, Great Consulting AB, var moderator och lotsade genom programpunkterna som bland annat bestod av att Daniel Lindén från konsult- och analysföretaget Kairos future gav en inblick i vart samhällsutvecklingen är på väg. Kommunens nya näringslivsstrategi presenterades också, innan det avslöjades att Rosells gym i Ekerö centrum utsetts till Årets ekeröföretag. De övriga två nominerade var Juntras grönt på Färingsö och Nordblick på Ekerö.

– Det var helt otroligt roligt bara att bli nominerad. Att sedan bli uttagen till final och till sist att vinna, är ett fantastiskt sätt att få sitt företag uppmärksammat. Vi firar dessutom 30-årsjubileum i år, vilket gör det extra roligt, berättar Emma Rosell, som sedan två år driver familjeföretaget som startades av hennes pappa Ulf Rosell och hans bror Mats Rosell och sedan har drivits vidare av fastern Yvonne på samma plats i Ekerö centrum där det ligger idag.

Idag har Rosells gym kunder i alla åldrar, allt från unga tonåringar till 95-åringar. Emma beskriver hur företaget har fått växa till sig under åren och formats av den som driver det. Nu är det hon som sätter sin egen prägel på verksamheten, med sin faster och farbror som goda rådgivare. Framförallt har hon spunnit vidare på friskvårdstanken och jobbat för att nå ut till fler mälarobör som är intresserade av att förbättra sin hälsa. Bland annat genom initiativet med Friskvårdsdagen som fick ett stort genomslag i början av 2020, med föreläsningar och flera av kommunens företagare inom hälsobranschen som var med som utställare och presenterade sina verksamheter.

Liksom för många andra företag har det senaste året varit en utmaning för Rosells gym. Det har kommit nya restriktioner att anpassa sig till med jämna mellanrum, men Emma berömmer kunderna som har varit förstående och hjälpt till med att hålla avstånd och följa hygienregler.

– Vi har helt fantastiska medlemmar och vi hoppas att det här snart är över. Inte minst längtar vi efter att våra pensionärer ska komma tillbaka.

LO BÄCKLINDER

Läs också