Årets eldsjäl och idrottsprestation

Marc Lundberg från Ekerö kampsport blev årets eldsjäl och Lilly Almgren-Lidman fick pris för årets idrottsprestation.

På nationaldagen delades bland annat priset ut för Årets eldsjäl och årets idrottsprestation under 2021 ut i Drottningholmsparken. Priset för Årets eldsjäl är en hyllning till föreningslivets eldsjälar och  gick i  år  till Marc Lundberg från Ekerö kampsport. 

– Det är otroligt hedrande att få utmärkelsen årets eldsjäl och jag är så tacksam för alla som har nominerat och röstat på mig. Men det som känns absolut roligast är att vi som förening – Ekerö kampsport uppmärksammas och att vi på så sätt kan sprida träningsglädjen inom kampsporten vidare, säger Marc Lundberg.

Vinnare av årets idrottsprestation gick till Lilly Almgren-Lidman med motiveringen: Endast 12 år gammal har denna idrottare redan imponerat stort inom konståkningsvärlden. Under hösten gjorde hon debut inom elitserien med många fina resultat: en 5:e plats, en 4:e plats och två silverplatser.

Hon blev kvalificerad som 4:e bästa åkare i Ungdom 13 klassen i Sverige och gick som en av de yngsta vidare till SM-veckan i Borlänge där hon hämtade hem en välförtjänt silvermedalj i Riksmästerskapen för ungdomar i konståkning.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också