Årets julkalender

Årets julkalender

Årets julkalender ”Mirakel” spelades in på Ekebyhovs slott. Nu finns kalendern med slottet som motiv, redan ute i handeln.

I julkalendern ”Mirakel” är det inte bara slottet som har Ekeröanknytning, nioårige Ossian Nordh från Ekerö spelar rollfiguren Sören.

”Mirakel” är en magisk julsaga som rör sig i tid och rum mellan åren 1920 och 2020. Två flickor, Mira och Rakel bor i samma rum, i samma herrgård  men hundra år ifrån varandra. När ett konstgjort svart hål kraschar in på vinden skapas ett maskhål genom tiden som binder samman december 2020 med exakt samma dag, minut och sekund hundra år tidigare, 1920. Av misstag sugs de in i hålet och byter plats med varandra. Mira i Rakels kropp försöker hantera livet som fin flicka 1920 och Rakel får en chock när hon ställs inför vår moderna tid, där hennes stiliga hem har förfallit i hundra år och blivit ett HVB-hem.

De slungas dessutom in i en 100 år gammal släktfejd som ägt rum i herrgården och handlingen kretsar kring vad som händer när man ändrar ett skeende i historien.

EWA LINNROS

BILD: ULRIKA MALM/SVT

Läs också