Arkitekt flyttade verksamheten hit

Långa bilköer har gjort att inredningsarkitekten Annette Sahlin flyttat sin verksamhet till Ekerö. Den som ska bygga om kan få hjälp med inredningsdesign eller titta på materialprover i hennes showrum. 

I somras flyttade inredningsarkitekten Annette Sahlin sin verksamhet till Ekerö. Med Bryggavägen som utgångspunkt hjälper hon företag och privatpersoner med arkitekt- och inredningsprojekt. 

– Jag bor på Ekerö och hade tidigare mitt kontor i Björns trädgård vid Medborgarplatsen. Men trafiksituationen med de långa köerna blev ohållbar så därför flyttade jag hit min arkitektstudio och mitt showroom, berättar Annette Sahlin, inredningsarkitekt. 

När hon utbildade sig i USA för drygt 20 år sedan var fokus på varumärkesbyggande inredning, såsom hur en butik kan inredas för att försäljningen ska öka eller ett kontor möbleras för att minska personalomsättningen och höja trivseln. Men konceptet hade inte nått Sverige när hon flyttade tillbaka hit 2003. 

– Därför var jag en av de första som jobbade med varumärkeskoncept i Sverige. Nu är det väldigt populärt. 

Genom åren har hon jobbat med många företag, butiker, hotell, restauranger och kontor. Men när pandemin bröt ut stannade branschen. Då öppnades istället en ny marknad för henne. Privatpersoner ville få hjälp med att bygga om hemma.  Många ville använda ytorna annorlunda, kanske få ett extra arbetsrum eller göra om kök och badrum. Det blev en stor ökning av privata hem under covid.

Sedan verksamheten flyttade till Bryggavägen har hon fått ett uppsving av kunder från Mälaröarna. 

– Det är roligt att vi gynnar varandra lokalt. 

I hennes showroom finns materialprover att titta på för den som ska bygga om, såsom golv, tapeter, bänkskivor, laminat, beslag och tyger i olika färgskalor. 

– Kunden får se det riktiga materialet istället för att bara titta på bilder. Jag gör också planritningar i 3D och designar möbler från grunden. Dessutom kan jag hjälpa till med bygglov eller tillbyggen och vara med i byggprocessen från början till slut. Jag är mån om att kunderna ska känna sig trygga eftersom byggbranschen inte alltid är så rolig.  

Ett av hennes senaste arbeten, att rita och utveckla Triumph Motorcycles butiker i Norden, har belönats med utnämningen Nordens snyggaste butiker.

– Det är alltid roligt att vara med i prisbelönta projekt. Det är ett kvitto på ett bra jobb.

ANGELICA BERG

Läs också