Attacker mot bussar

Attacker mot bussar

Ungdomar som förstör, inbrott och stölder samt dålig uppslutning av nattvandrande föräldrar – polisen uppmärksammar mälaröborna på vad som hänt sedan tidningen sist kom ut.

Den senaste helgen blev bussar attackerade med snöbollar fulla av sten och grus vid ett flertal tillfällen.

– Väktarna har meddelat att Arriva larmade på fredagkvällen vid 23.30 om att ett flertal maskerade ungdomar kastade snöbollar mot förbipasserande fordon. En buss fick skador på fönster och sidospegel.

Väktarna träffade på fem ungdomar vid gamla bensinstationen, men de ville inte kännas vid händelsen, berättar Marie-Louise Mattsson, tillförordnad kommunpolis.

Även på lördagen upprepades händelserna med ungdomar som kastade isklumpar och snöbollar mot fordon, både i Stenhamra centrum och vid Drottningholm. Väktarna kontrollerade närområdena, men påträffade inga ungdomar.

Den 11 februari försökte en person först sparka in entrégrinden i matbutiken i Ekerö centrum. Ett antal timmar senare försökte samma person få tillgång till en väktarbil, men när det inte lyckades sparkade han sönder bilens framruta. Efter tumult greps den misstänkte som även häktades senare.

Under perioden har även ett flertal stölder skett i kommunen. Vid ett inbrott i ett fritidshus i Drottningholm stals två cyklar och på Björkuddsvägen har registreringsskyltar stulits från en bil. På Munsö stals skridskor från en farstukvist och vid Kanan på Ekerö stals en roddbåt och en ”stand up paddelboard”.

Kopparstölderna som pågått mot Ekeröföretag under en längre tid, har också fortsatt. Tidigt på morgonen den 9 februari skedde ett inbrott Tegelbruksvägen genom att tjuvarna slog sönder ett fönster, sågade sönder en fönstertäckning och bröt upp en port.

– Samma målsägande har lämnat in sju tidigare anmälningar om samma typ av händelse, säger Marie-Louise Mattsson.

Ytterligare ett företag i närheten råkade också ut för stöld av kopparkablar samma natt.
Senare den 9 februari låg en polispatrull efter en personbil som framfördes med en aggressiv körstil på Färentunavägen. Patrullen observerade också hur föraren gjorde en omkörning i en skymd kurva. Fordonet stoppades därefter och föraren rapporterades för brott mot trafikförordningen.

Marie-Louise Mattsson passar också på att upprepa uppmaningen till kommunens föräldrar om att gå ut och nattvandra samt varnar för brott som är vanliga i regionen.

– I fredags kom fyra vuxna för nattvandring i Stenhamra, men det är fortfarande ingen uppslutning i Träkvista. Åldringsbrotten fortsätter också i region Stockholm och i närområdena, men det har inte varit några inrapporterade från Ekerö senaste tiden. Dessutom har det varit katalysatorstölder från bilar i lokalpolisområdet förra helgen och i veckan. Igår rapporterades också en stöld från Ekerö.

LO BÄCKLINDER

Läs också