Avancemang för Ekerö

Det slutade med dubbla avancemang för Ekerös herrar och damer i innebandy.

 Inför slutomgången av innebandysäsongen hade både Ekerös herrar och damer chansen att avancera i seriesystemen. 

Först ut var Ekerös herrar som i lördags spelade hemma mot Järfälla IBK. Vinst krävdes för att ta en av de två direktplatserna till division 1. Ekerö ledde med 4-1 i slutet av matchen men Järfälla IKB reducerade två gånger om. Med dryga minuten kvar var ställningen 4-3 till Ekerö som lyckades hålla ledningen matchen ut. Det gjorde att Ekerö och Huddinge slutade på samma poäng men att Ekerö tack vare bättre målskillnad säkrade andraplatsen som garanterar en plats i division 1 kommande säsong. 

– Vi som lag har under resan lärt oss att hitta vägar att vinna matcher på även när det sett tufft ut. Ju mer vi fått bygga laget ju mer verktyg har vi fått att jobba med, vilket gjort att vi kan spela på olika sätt och förändra matchbilden när så behövts. Våra ledande spelare har verkligen varit ledande och tagit ansvar för gruppens utveckling och i de avgörande situationerna lyft sig själva och laget till nya nivåer, säger tränaren Nicklas Jonsson.

Efter avancemanget var det bara att ladda om för nästa match för Nicklas Jonsson, som även tränar Ekerös innebandydamer i division 3. Inför den sista omgången ledde Ekerö serien med två poäng före jagande Järfälla IBK. Och just Järfälla stod för motståndet på bortaplan i den sista omgången i söndags. Ekerö såg dock till att seriefinalen inte blev särskilt spännande och visade vilket som är det bästa laget i serien. Ekerö vann med hela 7-0 och säkrade seriesegern och avancemanget till division 2.

– Tjejerna kliver ut och gör en kanonmatch när det gäller som mest. Den utveckling som tjejerna har gjort både på och vid sidan av planen är häftigt att se och framtiden ser ljus ut för innebandyn på ön om klubben förvaltar detta på rätt sätt och tillsätter de resurser som kommer att krävas nu när vi tar steg i seriesystemet, avslutar Nicklas Jonsson.

Ekerö har även haft ett nystartat H5-lag som också avancerade och tog klivet upp till H4-an.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också