Avslappnad miljö med ”höga” smaker

Mälaröarnas nyheter besöker Kolmilan och träffar Janne Wilhelmsson, som berättar om verksamheten, tankarna inför framtiden och företagets syn på utvecklingen av Mälaröarna.

Hur länge har ni haft öppet nu och hur har tiden varit sedan dess?

– Vi öppnade mitt i pandemin. Planen var att öppna i slutet av maj 2020, men vi visste inte då i april om det skulle bli så att alla restauranger var tvungna att stänga ner. Under sommaren när smittspridningen gick ner så pass mycket, bestämde vi oss för att öppna under augusti och lördagen den 28 augusti 2020 öppnade vi restaurangen.

Hur har första tiden varit?

– Jag måste säga att det har gått bra under rådande omständigheter. Vi är nöjda, vi snittar cirka 110 luncher per dag men skulle behöva upp till cirka 150 för att det skulle kännas riktigt bra. Kvällarna går väldigt bra med cirka 80 till 120 sittande per kväll. Jag vill verkligen passa på att tacka alla mälaröbor som verkligen hjälpt oss under pandemi. Utan era återkommande besök till restaurangen hade vi inte klarat detta.

Blev det som ni tänkt er så här långt?

– Räknar vi bort pandemin blev det verkligen så bra som vi hade tänkt oss. Läget och lokalen är ju helt fantastisk och atmosfären både i restaurangen och utanför är vi väldigt nöjda med, likaså köket.

Hur kom det sig att ni hamnade just här på Ekerö och i Jungfrusund?

– Det var faktiskt en ren slump. För två år sedan var Nordblick, vår nuvarande hyresvärd, de har även byggt huset, och åt på en av koncernens restauranger i Steninge bruk. De gillade vad vi gjorde och blev så imponerade av vårt koncept att de nämnde för oss vad de hade på gång ute på Ekerö och på den vägen var det.

Vad kan man förvänta sig som gäst hos er?

– Våra gäster ska bemötas av en avslappnad miljö, känslan av att man kommer till en riktig restaurang, trevlig personal, god smakrik mat med höga smaker. Vi använder gärna chili, ingefära, koriander och vitlök just för att få maten så smakrik som möjligt utan att den ska upplevas som stark. Vi serverar mat som vi själva tycker om och är stolta över.

Hur vill ni se Mälaröarna utvecklas framöver?

– Delar av utvecklingen är redan på gång med att kunna ta sig till och från vissa öar i kommunen. Att fler och fler företag etablerar sig är också glädjande. Titta bara på hur det ser ut här i Jungfrusund med alla nya matställen som precis har öppnat och satsningen som görs här i området i övrigt med padelbanor och allt. Det är glädjande och gynnar alla boende i området.

Till sist, vilket företag i kommunen vill ni läsa om i tidningen?

– Nordblick

Läs också