Bästa badrummet

» Detta är en annons från FÄRINGSÖ TRÄ » Badrumsrenovering är ett av de byggprojekt som innebär flest svåra beslut att fatta – beslut som man ska leva med under lång tid framöver. Men hos Färingsö trä finns badrumsexperten Charlie Daelander, som med hjälp av gedigen erfarenhet, lotsar kunderna genom hela processen.

– Många kunder som kommer hit har en idé om vad de vill ha i sitt badrum, men när man tittar närmare på måtten ser man att det inte får plats eller att det är andra faktorer som fönster, dörrar eller snedtak som gör att man måste tänka om. Genom att jag ritar upp badrummet tredimensionellt i ritprogram och placerar in alla delar, så kan man se precis hur det kommer att se ut när det är färdigt, berättar Charlie, där han står mitt i badrumsutställningen på övre planet på Färingsö trä.

Här finns ett stort kvalitetssortiment av det mesta som behövs vid en badrumsrenovering – kakel, klinker, badrumsmöbler och mycket annat. Färingsö trä kan få fram det mesta på marknaden, men har valt att visa välkända kvalitetsmärken i sin utställning.

Efter 16 års arbete med badrum vet Charlie allt som är värt att veta när det kommer till kvalitet, sortiment och hur olika lösningar fungerar. Dessutom känner han till alla de olika utrymmessmarta speciallösningar som finns och han har en rejäl erfarenhetsbank att ösa ur.

– Ofta är det byggarna som skickar sina kunder hit och jag hjälper dem att hitta bra lösningar och gör en ritning. Men för dem som ännu inte anlitat någon så samarbetar vi med många duktiga byggare runt om på Mälaröarna och kan komma med tips.

För den som vill ha hjälp med att välja lösningar för sitt badrum är det bäst att boka en tid med Charlie.

– Man tar med sig en skiss med badrumsmåtten och sedan lotsar jag genom alla valen. Faktum är att ibland får jag till och med vara lite av en terapeut när par kommer in och står väldigt långt ifrån varandra när det gäller vad de gillar. Men med lite hjälp lyckas vi alltid hitta en lösning som båda är nöjda med.

När det gäller val av kakel och klinker har Charlie några tydliga råd att ge.

– Oftast blir det bäst om man väljer lugna färger till större delen av badrummet men att man sedan lägger till någon accent, som mosaik eller kakel bakom duschblandaren eller på någon fondvägg Det gör att det ser designat ut.

I ritprogrammet åskådliggör han sedan hur det hela kommer att se ut när det blir färdigt, innan kunden har köpt något.

– Det är jätteviktigt hur möblerna kommunicerar med kakel och klinker och hur kakel, klinker och mosaik kommunicerar med varandra.

Generellt sett är Charlies rekommendation att man ska försöka hitta en tidlös stil på kakel och klinker för att sedan komplettera med accentfärger när det kommer till handdukar och lös inredning.

– Tanken är ju att du ska njuta av ditt badrum i kanske 20 till 30 år. En dusch kan du byta ut, men kaklet ska sitta uppe länge.

Tre tips inför renoveringen

Var noga med att välja rätt kakel och klinker. Inredningen kan du ta bort om du tröttnar på den, men väggar och golv ska du ha kvar i många år.

Anlita en hantverkare med rätt kompetens.

Välj kvalitetsprodukter. Det tjänar du på i längden.

www.faringsotra.se

 

Läs också