Båstadvinst

Båstadvinst

Ekeröbon Tsegai Gebremeskel vann 18-årsklassen i Båstad. Nu laddar han om för slutspelet i Kalle Anka cup som också spelas i Båstad.

Det var en tajt final men jag lyckades ta hem segern med siffrorna  1-6, 6-3, 7-6, berättar femtonårige Tsegai Gebremeskel.

Han började spela tennis då han var 4 år gammal, först i SALK ett knappt år och sedan kom han till ETK där han spelade i sju år.

– Jag har gjort ett klubbbyte till Smedslättens Lawntennisklubb. Jag är glad att jag hittat en klubb som stöttar mig till 110 procent, med ett tränarteam som jag känner mig väldigt trygg hos, säger Tsegai.

På Smedslättens LTK har han bland annat sina gamla tränare från ETK. Det är David Bengtsson som är sportchef på klubben och Jonas Tydén som är klubbchef på Smedslättens LTK.

– Tsegai är en mycket ambitiös tennisspelare. Han har framtiden för sig och han kommer bli en fantastisk spelare. Tsegai har sedan tioårsåldern varit en av de starkaste juniorerna i sin åldersklass och fortsätter sin fina utvecklingskurva, berättat Jonas Tydén.

Efter segern i Båstad, blir det förberedelser inför Svenska riksfinalen, som han kvalificerat sig för från Stockholm.

– Mina kortsiktigare mål är just nu att vinna slutspelet i Svenska riksfinalen och med det få representera Sverige i OS som varit en dröm sedan ung ålder, berättar Tsegai.

– Sedan beger jag mig ut och spelar internationellt för att slå mig in på och klättra i världsrankingen för juniorer. Mitt mål är att innan jag fyllt 18, spela en Junior Grand Slam.

Han siktar längre än så, att bli världsetta finns bland hans framtida mål liksom att vinna Us Open.

– Men vägen för att komma dit är inte lätt, det är en tuff konkurrens. Bara att slå sig in på ”topp 100” i världen kräver mycket hårt arbete. Men jag är verkligen redo att göra det otroligt hårda och tuffa arbetet som kommer behövas för att kunna nå min högsta potential. 

EWA

Läs också