Bästsäljande författare debuterar med fackbok

Med två bästsäljande romaner bakom sig, debuterar Munsö-författaren Cassandra Brunstedt nu som fackboksförfattare med boken Lyckomanualen,  som hon skrivit tillsammans med medförfattaren Theresia Franklin.   

Varför är vi inte lyckliga, när vi egentligen har det så bra? Det har Cassandra Brunstedt och Therésia Franklin frågat sig många gånger. I nya boken Lyckomanualen som utkom i slutet av augusti djupdyker de i begreppet lycka för att finna ett svar på hur vi alla kan leva ett lyckligare liv. 

– Utåt sett hade både jag och Theresia checkat av de flesta saker som vi alltid trott och tänkt skulle göra oss lyckliga. Vi har utbildat oss inom det vi brinner för, arbetar med det vi älskar. Vi har rest och sett världen, gift oss med våra själsfränder och har båda skaffat hus, vovve och ett gäng fina barn, berättar Casandra Brunstedt. 

Trots ett utåt sett lyckat liv beskriver hon hur de båda kollegorna en dag satt på en restaurang och halkade in på ämnet lycka. 

– Vi kom båda fram till att vi ville gå till botten med varför vi var lyckade men inte lyckliga och där och då kläcktes idén om att gräva djupare i ämnet lycka. 

– Det räcker inte med att veta ”vad” som gör oss lyckliga, vi måste ”göra” för att det ska funka. I den här boken har vi omvandlat forskningen om lycka till praktisk handling. För att du som läser den inte bara ska få en mängd fantastiska råd, utan en konkret plan för hur du faktiskt kan börja leva efter råden, säger Therésia Franklin. 

I Lyckomanualen har de plöjt sig igenom forskningsrapporter, tagit alla råd de kommit över, intervjuat lyckoforskare och psykologer och testat de allra senaste rönen inom ämnet. 

Cassandra Brunstedt har tidigare skrivit bästsäljade böckerna ”En enkel till Indien” och uppföljaren ”Lyckliga gatan tur och retur”.   

Läs också