Bedrägeri, misshandel och övergrepp i rättssak

Bedrägeri, misshandel och övergrepp i rättssak

Polisen har fått göra ett par dramatiska och framgångsrika ingripanden på Mälaröarna under senaste tvåveckorsperioder. De har också fått ta emot en hel del anmälningar om inbrott.

Den 23 februari klipptes till exempel ett stängsel upp vid Sluts samfällighetsförening på Munsö i syfte att göra inbrott, men det är oklart vad som försvann. Dagen efter inträffade också ett inbrott i en container på Clas Horns väg på Ekerö och vid detta tillfälle stals verktyg.

– Den 28 februari skedde ytterligare ett inbrott i en bostad på Floravägen, Ekerö då någon bröt upp altandörren och knäckte hakarna på ett fönster. Därefter rotade tjuvarna runt i lägenheten stal föremål, säger kommunpolis Anna Freij.

Hon kan också berätta att ett inbrott till skedde i en bostad på Floravägen samma dygn, men denna gången tog sig gärningspersonen sig in via garagetaket och därifrån vidare genom ett fönster till bostadens badrum på ovanvåningen.

Dessutom har stöld av en båtmotor på Helgö ägt rum under tvåveckorsperioden samt ett inbrott i en bostad i Stenhamra, där ägarna upptäckte att ett badrumsfönster var urtaget och huset genomsökt.

– Samma dag skedde även en grov stöld på Ploglandsvägen, Ekerö då någon gjorde inbrott i en tvättstuga. En misstänkt finns fångad på film i det ärendet och utredning pågår, berättar Anna Freij.

Den 21 och 22 februari fick också polisen ingripa vid flera tillfällen på olika platser på Mälaröarna. Först blev en person utsatt för misshandel och olaga hot utanför COOP i Träkvista och något senare inträffade två händelser som även dessa föranledde kraftfulla polisingripanden.

– Först var det en grov misshandel på Allévägen i Stenhamra, som resulterade i en större polisinsats med hundar och helikopter och slutade med att en person blev frihetsberövad.

Något senare begicks både ”övergrepp i rättssak” och narkotikabrott på Clas Horns väg, Ekerö, vilket också ledde till en stor polisinsats med hundar och man lyckade lokalisera de flyende gärningsmännen.

Den 27 februari begicks ett bedrägeri på ICA Nyckelby, då en person kom in i butiken och tog en elvisp från en hylla. Personen gick sedan till kassan och sa sig ha köpt elvispen samt ville lämna tillbaka den och fick på så sätt pengar.

Samma dag skedde också ett olaga intrång i Drottningholm, då någon olovligen tog sig in på en byggarbetsplats, vilket upptäcktes av personal som såg fotspår i snön.

LO BÄCKLINDER

Läs också