Bilar och byggnader i brand

Bilar och byggnader i brand

Fyra bilbränder har ägt rum på olika platser på Färingsö under de senaste två veckorna. Brand i en byggnad uppstod också, men lyckades stoppas innan den spred sig.

– En brand som startade i anslutning till Coop Konsum Kungsberga den 4 april resulterade i en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Både butiken och näraliggande bostäder fick utrymmas, berättar kommunpolis Anna Freij när hon redogör för den senaste tidens polisiära ärenden på Mälaröarna.

– Det har även brunnit fyra bilar under de senaste två veckorna, vilket rubriceras som skadegörelse, fortsätter hon.

Den 23 mars stoppade också hennes kollegor en bil vid Drottningholm. Patrullen hade beordrats dit med anledning av en misstänkt rattfylla. En ung förare kontrollerades och hen blåste positivt. Föraren fick följa med till polisstationen och där uppmättes alkoholkoncentration över det tillåtna.

Två dagar senare stoppades ytterligare en bil, vilket resulterade i en ”olovlig körning”. Patrullen hade observerat en misstänkt bil vid Kanton och gjort en slagning som visade att ägaren inte hade körkort, vilket bekräftades när bilen stoppades.

Den 28 mars stannade också en polispatrull en bil i Stenhamra. Föraren blev misstänkt för rattfylleri, ringa narkotikabrott, innehav av narkotika samt olovlig körning. Samma dag stoppades ytterligare två bilar av polisen och även dessa förare blev misstänkta för brott. Den första stoppades på Väsbyvägen, Ekerö och personen som körde misstänktes för grov olovlig körning, vilket inte var första gången. Den andra bilen stannades i Stenhamra, efter att polisen larmats om att den körde vingligt. Föraren omhändertogs misstänkt för rattfylleri, ringa narkotikabrott och innehav av narkotika.

– Den 30 mars stals dessutom en bil på Gällstaö och stoppades så småningom av polis i Sundbyberg. Personerna i bilen blev misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning och grov vårdslöshet i trafik.

Under perioden har det också varit en hel del inbrott i fritidshus och villor runt om på Mälaröarna. På Jungfruholmarna har flera inbrott upptäcks och såväl Eldgarnsö, Adelsö som Helgö har även drabbats.

En grov stöld skedde på Bryggavägen den 16 mars och verktyg stals från ett förråd på Gällstaö den 31 mars. En person fick också sin barnvagn stulen medan denne tvättade sin bil i en tvätthall på centrala Ekerö.

Slutligen skickar Anna Freij med ett par uppmaningar till mälaröborna inför påsken.

– Det fina vädret som utlovas gör att vi vill vara ute mer. Var rädda om varandra, tänk på de rekommendationer som finns med anledning av coronaviruset. Kanske genom att ställa en extra fråga till ungdomarna som ska ut, om vart de ska och om det kommer förekomma alkohol.

LO BÄCKLINDER

Läs också