Bilinbrott, telefonstöld och smitning från trafikolycka

Bilinbrott, telefonstöld och smitning från trafikolycka

På förmiddagen den 16 mars inträffade en smitning från en trafikolycksplats vid Troxhammar. En gärningsperson ska ”olovligen” och ”uppsåtligen” ha orsakat en trafikolycka samt avvikit från platsen. Målsägande kom körandes i sin bil på Färentunavägen då hen blev påkörd av ett annat fordon så att skador uppstod på bilen. Smitaren fortsatte dock att köra utan att stanna på olycksplatsen.

Den 15 och 16 mars skedde ett tiotal bildelsstölder i Knalleborg. Kommunpolis Marie-Louise Mattsson berättar om den första anmälan som kom in.

– Bilen stod parkerad på boendeparkeringen på Knalleborgsvägen och någon har krossat en ruta och på så sätt tagit sig in för att tillgripa gods. Hela instrumentpanelen var utsliten och delar har stulits.

Främst är det mediadisplayer och hela eller delar av mittkonsolen på bilen som stulits, men även en airbag har tagits vid ett av bilinbrotten.

Någon gång under samma vecka har också en okänd gärningsperson stulit föremål från en garagelänga på Knalleborgsvägen. När målsägande skulle låsa upp sin port var den redan upplåst och det fanns inga tecken på brytmärken. Det saknades tillhörigheter, bland annat kylväska, airboard, bilbatteri och dunk. Även en båtmotor var nedtagen från sin plats och placerad vid garageporten. Grannar saknar också tillhörigheter i sina garage.

På Villavägen på Ekerö inträffade ett försök till stöld den 19 mars.

– En okänd man misstänks för försök till stöld genom att ha provat att stjäla en elcykel som stod parkerade utanför en villa. Cykelägaren såg att en okänd man stod vid elcykeln och gick fram och frågade vad han gjorde där, varvid mannen försvann snabbt från platsen och glömde en ring med två nycklar i varav den ena nyckeln satt fast i elcykelns lås.

Ett flertal stölder har också ägt rum runt om i kommunen under den senaste tvåveckorsperioden. Den 4 mars stals en släpvagn från en byggarbetsplats på Bryggavägen. Ett byggstaket hade plockats isär för att komma åt vagnen.

Även Ekerö bibliotek har råkat ut för en trolig stöld. Den 9 mars upptäcktes att expeditionstelefonen var försvunnen och man misstänker att den är stulen.
På Södra kafévägen den 15 mars, tog sig en okänd gärningsperson in i en bostad genom en olåst dörr och stal en plånbok som fanns i hallen.

Även på Wrangels väg har en stöld genom inbrott i förråd skett under perioden.

Helgen den 19 och 20 mars påträffades flera berusade ungdomar i Träkvista och de blev hemskjutsade av föräldrar. Två föräldrar dök även upp till föräldravandringen på lördagen denna helg. Även helgen efter var det uppslutning till föräldravandringen och åtta föräldrar kom till lördagsvandringen. I Stenhamra har dock ingen dykt upp till föräldravandringarna under de två senaste helgerna.

– Det har varit lite stökigt med ungdomar i Stenhamra centrum senaste tiden. Man har tidigare kastat ägg på bussar och nu på sistone varit uppe på skolans tak, slagit sönder fönster på skolan och ställt ut vägkoner i vägbanan till exempel, berättar Marie-Louise Mattsson.

LO BÄCKLINDER

Läs också