Björklund klar för US Open

Mirjam Björklund är klar för US Open för första gången i hennes karriär.

Mirjam Björklund, 25, har tidigare kvalat in till både Wimbledon och Franska öppna. I fredags säkrade hon spel i sin tredje Grand Slam när hon kvalade in till huvudturneringen i US Open.

Mirjam Björklund imponerade stort i sina tre kvalmatcher där hon inte tappade ett enda set och endast förlorade 13 game. Sista hindret för att nå huvudturneringen i US Open var Ankita Raina från Indien som Björklund slog med 6-2, 6-2.

Därmed blir hon andra svenska i huvudturneringen tillsammans med Rebecca Peterson i huvudturneringen som startade i måndags. 155-rankade Mirjam Björklund ställs i den första omgången mot 32-rankade Elise Mertens från Belgien.  

Mirjam Björklund har i övrigt haft en händelserik sommar. I genrepet inför Wimbledon tog hon sin hittills tyngsta titel då hon vann 100 000-dollars-tävlingen på gräset i engelska Ilkley, efter vinst i finalen mot toppseedade och 68-rankade Emma Navarro i två raka set.

Det gick dock inte lika bra i kvalet till Wimbledon då hon åkte ut i den första kvalmatchen.

I Båstad tog det stopp i den andra kvalomgången när Björklund återigen ställdes mot Emma Navarro som hon slog i finalen på ITF-touren i Ilkley. Besvikelsen var stor efter att ha blivit utslagen på hemmaplan men hon fick snabbt plåster på såren. Efter matchen blev hon överraskad av pojkvännen och tennisstjärnan Denis Shapovalov, som gick ner på knä och friade på stranden i Båstad.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också