Björklund siktar på topp 100

Tennissäsongen 2023 är igång för Mirjam Björklund som i år siktar på att nå topp 100.

Mirjam Björklund, 24, från Ekerö lyckades inte ta sig till huvudturneringen i Australien Open. Det hade krävts tre kvalsegrar för att nå huvudturneringen i Melbourne. Det började bra i den första kvalmatchen där Björklund vann mot ryskan Ekaterina Reyngold i två raka set. Men i den andra kvalomgången tog det stopp då hon förlorade en jämn match mot japanskan Nao Hibino. I det tredje och avgörande setet hade Björklund matchbollar men japanskan kunde vända och vinna med, 6–1, 4–6, 7–6.

– Australien Open  är alltid en rolig start på året. Förlusten trots matchbollar i andra kvalomgången gjorde ont men jag är motiverad inför resten av året, säger Mirjam Björklund. 

Mirjam Björklund har tidigare nått huvudturneringar i Grand Slam i både Paris och Wimbledon men åkt ut i första omgången. I år hoppas hon på att ta sig längre i en Grand Slam-turnering och nå topp 100 på världsrankingen där hon just nu är rankad 150. 

– Mitt mål är topp 100 i år, något jag känner är rimligt. Jag har också som mål att vinna en match eller fler i huvudtävlingar i Grand Slams, säger Mirjam Björklund. 

Nu närmast väntar en WTA-turnering i Thailand för Mirjam Björklund.

– Nu ska jag spela en WTA250 i Thailand (Hua Hin), vilket jag ser fram emot. Jag känner mig stark och taggad så jag ser fram emot turneringen och resten av säsongen, avslutar Mirjam Björklund.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också